Stapmolens

Een stap- of trainingsmolen: waarom?

Er is maar één echte reden: bewegen is een geneesmiddel voor tal van paardenkwaaltjes.

Eén van de zwakste punten bij paarden is het beendergestel. Wanneer een paard niet meer kan ingezet worden voor sport is dit in vele gevallen te wijten aan een probleem met de benen. De gewrichten en pezen zijn de zwakste schakels.

Beweging is een absolute must om de benen van je paard in conditie te houden. Dit zorgt voor een verbeterde bloedsomloop en het houdt de gewrichten soepel en gesmeerd. Het gaat verzuring van de spieren tegen wanneer er een grotere inspanning is geleverd zoals een wedstrijd of een training. Zowel een opwarming of het uitstappen achteraf zijn belangrijke punten die dikwijls te snel worden overgeslagen wanneer het snel moet gaan. Net zoals bij atleten is dit bij paarden even belangrijk. Dit zijn zaken die de stapmolen voor je paard kan doen zowel voor als na de training of wedstrijd.

Je zal zelf ondervinden dat een paard die regelmatig in de stapmolen gaat, veel aangenamer wordt om mee te werken. De prestaties gaan er op vooruit door een beter uithoudingsvermogen, meer spiermassa en minder vet, meer soepelheid in de bewegingen en de groeiende wil om te werken door de regelmaat van trainingen. Iedereen is ervan overtuigd dat een getraind paard betere prestaties levert.

© 2024 – ESD bv >  Beekstraat 23 – 8820 Torhout > 0477 36 36 56 > Webdesign: Contour